Τουρισμός: Η Ελλάδα επιστρέφει στην κορυφή

Τουρισμός: Η Ελλάδα επιστρέφει στην κορυφή

 

 

Θετικός είναι ο ενδιάμεσος απολογισμός της ΙΤΒ μία ημέρα πριν η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού κλείσει τις πύλες της. Συνεχίζεται η αύξηση των κρατήσεων μέσω ίντερνετ και η Ελλάδα γιορτάζει την επιστροφή της στην κορυφή…

 

Οι διοργανωτές καταμετρούν θεαματική αύξηση των ενδιαφερόμενων από τις ΗΠΑ, την Μέση Ανατολή και την Αφρική και μείωση του επαγγελματικού κοινού από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία κατά 1,7% σε σχέση με πέρυσι. Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στην κρίση που μαστίζει τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

Καταγράφεται επίσης εκτίναξη του αριθμού των συμμετεχόντων στις θεματικές και ιδιαίτερα στην ενότητα των μέσα κοινωνικής δικτύωσης. O αριθμός των συμμετεχόντων στα Workshop και τις σχετικές ημερίδες αυξήθηκε κατά 50% σε σχέση με το 2012.

H εξέλιξη αυτή σε συνάρτηση με τα πορίσματα της έρευνας του ινστιτούτου GfK που θέλει το ποσοστό των τουριστικών κρατήσεων μέσω διαδικτύου να σκαρφαλώνει στο 38%, καταδεικνύει ότι το λεγόμενο e-Travel εμπεδώνει την κυριαρχία του σε βάρος των συμβατικών μορφών κρατήσεων (ταξιδιωτικά γραφεία κλπ).

 

Greece – All time classic

 

Ειδικότερα για την Ελλάδα, η φετινή ΙΤΒ σηματοδοτεί την επιστροφή της χώρας στις κορυφαίες θέσεις των γερμανικών προτιμήσεων. Σχεδόν όλοι οι tour operator καταγράφουν αύξηση των κρατήσεων σε πακέτα θερινών διακοπών προς ελληνικούς προορισμούς. Οι περισσότεροι ταξιδιωτικοί όμιλοι καταγράφουν διψήφια ποσοστά κρατήσεων, με τη Ρόδο, την Κρήτη και την Κω να έχουν τα σκήπτρα.

 

Στα highlights της ελληνικής συμμετοχής καταγράφτηκε η επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στο περίπτερο του ΕΟΤ, κάτι που η Ελληνίδα υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ερμήνευσε ως «ψήφο εμπιστοσύνης» της Γερμανίας προς την τουριστική Ελλάδα. Η Ελλάδα παρουσιάστηκε στην ΙΤΒ με βασικό σύνθημα Greece – All time classic, πράγμα που καταδεικνύει την έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της χώρας: Ήλιος και θάλασσα, αλλά και πολιτισμός και ιστορία. Στοιχεία που δίνουν έμφαση στην μοναδικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Στο επίκεντρο των ελληνικών προσπαθειών για μια ακόμη φορά η επιμήκυνση της τουριστικής σαιζόν με μεγάλους tour operator, π.χ. TUI να εμφανίζονται διατεθειμένοι να συμπράξουν με συγκεκριμένες δράσεις στην κατεύθυνση αυτή. Αξιοπρεπής και φέτος η ελληνική παρουσία στην ΙΤΒ, με το ελληνικό περίπτερο να είναι κατά τα δύο τρίτα μικρότερο σε έκταση, αλλά να φιλοξενεί 58 συνεκθέτες, 10 περισσότερους σε σχέση με το 2012. 

Εντυπωσιακή και ουσιαστική ήταν και φέτος η συμμετοχή της τουριστικής Ρόδου στην ΙΤΒ και στο περίπτερο της ΠΡΟΤΟΥΡ.

 

 

 

 

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ