Τελεσίγραφο στους πρατηριούχους

Τελεσίγραφο στους πρατηριούχους

Τελεσίγραφο στους πρατηριούχους Αθηνών και Θεσσαλονίκης να έχουν εγκαταστήσει τα συστήματα εισροών – εκροών που είναι απαραίτητα για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου το αργότερο ώς τις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, στέλνει το υπουργείο Ανάπτυξης, προειδοποιώντας τους ότι διαφορετικά θα αναστέλλεται η άδεια λειτουργίας τους.

Ταυτόχρονα ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των πρατηριούχων, η χρηματοδότηση του κόστους εγκατάστασης των συστημάτων αυτών που σύμφωνα με πληροφορίες θα φτάνει μέχρι και 40%-50% του συνολικού τους προϋπολογισμού.

Τα χρήματα θα ανέλθουν συνολικά σε 30 εκατ. ευρώ όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο, θα προέλθουν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και η επιδότηση θα ανέρχεται για τον κάθε δικαιούχο σε 3.750 ευρώ, ποσό που θα προσαυξάνεται κατά 400 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό δεξαμενών του κάθε πρατηρίου.

Ετσι για ένα πρατήριο με 4 δεξαμενές, όσες δηλαδή διαθέτει ένα μεσαίου μεγέθους βενζινάδικο της Αθήνας, η συνολική επιδότηση θα φτάσει τα 5.350 ευρώ, αν διαθέτει 5 δεξαμενές θα επιδοτηθεί με 5.750 ευρώ κ.ο.κ. Επισημαίνεται ότι το συνολικό κόστος των συστημάτων αυτών κυμαίνεται μεταξύ 10.000-15.000 ευρώ.

 

Πηγή: Τα Νέα

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ