MIG:Έκλεισε άλλος ένας κύκλος συκοφαντίας

MIG:Έκλεισε άλλος ένας κύκλος συκοφαντίας

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η MIG και ο Ανδρέας Βγενόπουλος, απαντώντας σε όσους τους ενέπλεξαν στην υπόθεση της  Μονής Βατοπαιδίου.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι έκλεισε οριστικά “άλλος ένας κύκλος συκοφαντικής δυσφήμισης” με διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών ο οποίος ολοκλήρωσε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και έθεσε τις σχετικές υποθέσεις στο αρχείο αφού δεν προέκυψε τέλεση αξιοποίνων πράξεων.

 

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση και τη δήλωση του Ανδρέα Βγενόπουλου

 

«Άλλος ένας κύκλος συκοφαντικής δυσφήμισης κατά της MIG, της MARFIN EGNATIA BANK και των εκπροσώπων της, που άνοιξε τον Ιούνιο του 2010, έκλεισε οριστικά με διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών ο οποίος ολοκλήρωσε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και έθεσε τις σχετικές υποθέσεις στο αρχείο αφού δεν προέκυψε τέλεση αξιοποίνων πράξεων.

Συγκεκριμένα, μετά από δημοσιεύματα των περιοδικών «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» και «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ», της εφημερίδας «Η ΠΡΑΣΙΝΗ» και των ιστοσελίδων «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ», «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ 10» καθώς και καταγγελιών των κ.κ. Αποστόλου Βεντούρη και Δημήτριου Τσιρώνη διερευνήθηκαν για τυχόν τέλεση αξιοποίνων πράξεων τα ακόλουθα θέματα:

1. Η σύναψη δανείου μεταξύ της τράπεζας MARFIN EGNATIA BANK και της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου.

2. Η χορήγηση δανείων από την MARFIN EGNATIA BANK για συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της MIG.

3. Πιθανή χειραγώγηση της μετοχής της εταιρείας ΟΤΕ.

4. Πιθανή χειραγώγηση της μετοχής της εταιρείας VIVARTIA.

Για όλες αυτές τις υποθέσεις ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών έκρινε ότι δεν προκύπτει τέλεση αξιοποίνων πράξεων και ότι εν όψει της ουσιαστικής αβασιμότητας των σχετικών στοιχείων πρέπει να τεθούν στο αρχείο.

Είναι προφανές ότι όλοι εκείνοι που προέβησαν στην διάπραξη του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης με τα δημοσιεύματα και τις καταγγελίες τους θα αντιμετωπίσουν πλέον, χωρίς επί της ουσίας επιχειρήματα ή αμφισβητήσεις, τις συνέπειες του νόμου.

Ειδικότερα ο τακτικότερος και σχεδόν κατ΄επάγγελμα συκοφάντης μας κ. Δ. Τσιρώνης, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν διευθυντής του ΡΙΚΣΣΥ (!), έχει ήδη περάσει το στάδιο της ποινικής προδικασίας και παραπέμπεται στο ακροατήριο για να δικασθεί για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Σχολιάζοντας τις ανωτέρω εξελίξεις ο Πρόεδρος της MIG κ. Ανδρέας Βγενόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η λασπολογία και η συκοφαντία μπορούν να έχουν κάποια αποτελέσματα σε ένα τμήμα της κοινωνίας που υιοθετεί το τεκμήριο ενοχής αντί, όπως θα έπρεπε, του τεκμηρίου αθωότητας και βοηθά ορισμένα ΜΜΕ να εξυπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες, όμως τα αποτελέσματα αυτά είναι προσωρινά. Οι τελικές αποφάσεις των δικαστικών αρχών αποκαθιστούν τη δικαιοσύνη και θέτουν τους πραγματικούς ενόχους-συκοφάντες ενώπιον των ευθυνών τους. Απομένει βέβαια η πικρία της ταλαιπωρίας των διαδικασιών και της, έστω και μερικής, αμφισβήτησης μέχρι την ολοκλήρωσή τους, όμως και αυτή η πικρία θα μετριασθεί τελικά με την τιμωρία των ενόχων-συκοφαντών».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ