O προϋπολογισμός της ΕΕ και οι κρητικές εξαγωγές

O προϋπολογισμός της ΕΕ και οι κρητικές εξαγωγές

 

Η γαλλική εφημερίδα Les Echos αναφέρεται στον «απαράδεκτο» όπως τον αποκαλεί προϋπολογισμό της ΕΕ και διερωτάται: «Πάνω από το ένα τρίτο των χρημάτων τα επόμενα εφτά χρόνια θα διοχετευθούν στη Νοτιανατολική Ευρώπη. Χρειάζεται πραγματικά περισσότερα χρήματα η Ελλάδα για δρόμους και νησίδες; Η ένταση στην ευρωζώνη έδειξε την αποτυχία της πολιτικής των επιδοτήσεων, όταν αυτές δεν είναι συνδεδεμένες με πραγματικές προόδους στον τομέα του ανταγωνισμού».

 

Η Potsdamer Neueste Nachrichten αναφέρεται στις επιτυχημένες εξαγωγές από την Ελλάδα και στο συγκεκριμένο παράδειγμα του Νεκτάριου Μαραθάκη από την Κρήτη.

«Ο Μαραθάκης είναι συνιδρυτής της εταιρείας Aspersa, η οποία εμπορεύεται φρούτα και λαχανικά από περίπου 140 καλλιεργητές βιολογικών προϊόντων». Ο Μαραθάκης δηλώνει πως ενώ πολλές επιχειρήσεις εξαιτίας της κρίσης χρεοκόπησαν, η συγκεκριμένη εταιρεία είχε μια αύξηση του τζίρου γύρω στο 35%.

 

«Ο λόγος της επιτυχίας των εξαγωγών οφείλεται στις εξαγωγές προς την Αυστρία και τη Γερμανία». Και όπως λέει ο Νεκτάριος Μαραθάκης αυτή τη στιγμή το 70% της παραγωγής κατευθύνεται προς τις εξαγωγές ενώ τον επόμενο χρόνο το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 80%. Τα προϊόντα του φθάνουν στα ράφια μεγάλων σουπερμάρκετ όπως το Rewe, το Edeka, το Aldi ή το Metro.

 

 

 

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ