Ρίχνει το “μπαλάκι” στις τράπεζες ο Ράιχενμπαχ

Ρίχνει το “μπαλάκι” στις τράπεζες ο Ράιχενμπαχ

Το “μπαλάκι” στις τράπεζες έριξε απόψε από τη Θεσσαλονίκη ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος εξέφρασε έμμεσα τη δυσφορία του για το γεγονός ότι καθυστερούν, όπως είπε, να διοχετεύσουν στις επιχειρήσεις κεφάλαια, ύψους 2 δισ. ευρώ περίπου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η πολυπόθητη ρευστότητα στην αγορά.

Όπως εξήγησε αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι, ύψους 2 δισ. ευρώ περίπου, που προέρχονται από το ΕΤΕΑΝ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αλλά, όπως αποκάλυψε ο κ. Ράιχενμπαχ, μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί στις επιχειρήσεις μόνο τα 150 εκατομμύρια ευρώ. “Οι τράπεζες δεν πρέπει να περιμένουν. Πρέπει να τα διαθέσουν, ανεξάρτητα από την ανακεφαλαιοποίηση. Έπρεπε να το είχαν κάνει εδώ και κάποιο καιρό”, τόνισε μετά την ολοκλήρωση συνάντησης που είχε με τους προέδρους των επιμελητηρίων Κεντρικής Μακεδονίας, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ).

Ερωτηθείς εάν γνωρίζει πότε θα διοχετευτούν αυτά τα κεφάλαια στην αγορά είπε ότι αυτό εναπόκειται στις τράπεζες, ενώ ο επικεφαλής της Task Force, αφού συζήτησε με τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων, παραδέχθηκε ότι η έλλειψη ρευστότητας για τις επιχειρήσεις αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, σε συνδυασμό με τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά.

 

Πηγή:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ