Τι είπε ο Ολάντ για την Ελλάδα

Τι είπε ο Ολάντ για την Ελλάδα

 

Την πεποίθησή ότι τα χειρότερα σε ό,τι αφορά την κρίση στην Ευρωζώνη έχουν περάσει εξέφρασε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στην τοποθέτησή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης.

 

Ο Φρανσουά Ολάντ επεσήμανε ότι η Ελλάδα «παρέμεινε στην ευρωζώνη παρά τις εκτιμήσεις αρκετών πως η χώρα δεν είχε κανένα μέλλον στην Νομισματική Ένωση» ενώ ζήτησε να ληφθούν μέτρα που θα επαναφέρουν την εμπιστοσύνη των πολιτών για το ευρώ

 

«Πρέπει να βρούμε λύσεις για ανάπτυξη αλλιώς καταδικάζουμε την Ευρώπη σε διαρκή λιτότητα κάτι που δεν μπορούμε να δεχθούμε. Δεν γίνεται να εφησυχάζουμε όσο υπάρχουν 27 εκατομμύρια άνεργοι Ευρωπαίοι»  τόνισε ο Ολάντ.

 

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας αναφέρθηκε και στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και στην ανάγκη να εφαρμοστεί ένα κοινό ευρωπαϊκό πρόγραμμα που θα βοηθά όσους πλήττονται περισσότερο από την κρίση, ενώ αναφερόμενος στον Ντέιβιντ Κάμερον  τόνισε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι απλώς μια ενιαία αγορά, αλλά πρέπει να προχωρήσει περισσότερο προς την ενοποίησή της. 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ