Όργιο φοροδιαφυγής εντόπισε το ΣΔΟΕ

Όργιο φοροδιαφυγής εντόπισε το ΣΔΟΕ

Όργιο φοροδιαφυγής διαπίστωσε το ΣΔΟΕ στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποίησε για αδήλωτα εισοδήματα τόσο σε γιατρούς όσο και σε άτομα που λάμβαναν αμοιβές από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Ερευνών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο ελέγχων  για αδήλωτα  εισοδήματα, διενήργησε  έλεγχο σε 1.267 δικαιούχα πρόσωπα, τα οποία ελάμβαναν αμοιβές από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Ερευνών  (ΕΛΚΕ) του  Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τον έλεγχο προέκυψε  ότι σε 312 περιπτώσεις  δεν δηλώθηκαν αμοιβές ύψους 2.586.452 ευρώ και οι υπόχρεοι κλήθηκαν σε υποβολή συμπληρωματικής φορολογικής  δήλωσης.

Επίσης, έγινε έλεγχος σε 1.678 περιπτώσεις καταβολής αμοιβών σε ιατρούς από φαρμακευτικές εταιρείες για συμμετοχή σε ερευνητικά  προγράμματα. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι σε 698 περιπτώσεις δεν δηλώθηκαν αμοιβές ύψους 4.283.290 ευρώ. Οι υπόχρεοι θα κληθούν σε υποβολή  συμπληρωματικής δήλωσης.

Ακόμα, πρόστιμα ύψους  3.000.000 € επεβλήθησαν  από το ΣΔΟΕ σε  502 διακινητές πετρελαίου  θέρμανσης. Πρόκειται για  πρόστιμα  που επιβλήθηκαν για μη καταχώριση  φορολογικών στοιχείων   στο σύστημα  ¨ΗΦΑΙΣΤΟΣ¨.

Τέλος, σε  αποθήκη στην Θεσσαλονίκη, το ΣΔΟΕ Κεντρικής  Μακεδονίας κατέσχεσε  2.919  προϊόντα “μαϊμού” (πορτοφόλια, τσάντες, γυναικεία αξεσουάρ) επώνυμων οίκων. Συνελήφθη ο  αλλοδαπός ιδιοκτήτης  και οδηγήθηκε με την διαδικασία του αυτοφώρου στον αρμόδιο Εισαγγελέα  Θεσσαλονίκης.   Η αποθήκη χρησιμοποιείτο ως χώρος προμήθειας  παράνομων μικροπωλητών.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ