Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Γ. Ζανιάς

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Γ. Ζανιάς

Ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Ζανιάς εξέφρασε στον Κάρολο Παπούλια τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για την επανάκαμψη της ηρεμίας και της ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα ώστε αυτό να συμβάλει στις αναπτυξιακές προσπάθειες της χώρας.

Κατά τη συνάντηση των δυο αντρών, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ρώτησε «πώς πάνε οι τράπεζες;» και ο  κ. Ζανιάς απάντησε ότι επιστρέφουν οι καταθέσεις, προχωράει η ανακεφαλαιοποίηση και το οικονομικό κλίμα σιγά- σιγά αλλάζει. Οι τράπεζες, πρόσθεσε, «σύντομα θα μπουν στην καρδιά της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας».

Ο κ. Παπούλιας ανέφερε ότι περιμένει να «μπουν μπροστά, σύντομα, τα μεγάλα έργα, τα οποία μαζί με τις συναφείς εργασίες προβλέπεται να απασχολήσουν έως και εκατό χιλιάδες ανθρώπους».

Από την πλευρά του, ο κ. Ζανιάς σημείωσε, πως σιγά- σιγά γίνονται τοποθετήσεις κεφαλαίων στην Ελλάδα, σε ρευστό επί του παρόντος, και ήδη τα «περιβόητα σπρέντ» που έως τον Ιούλιο ήταν στις 3.000 μονάδες, σήμερα είναι 850-900 μονάδες και ο δείκτης του Χρηματιστηρίου στην Αθήνα είναι τετραψήφιος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ