Επιταχύνεται η εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Επιταχύνεται η εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Στοιχεία για την πορεία εξόφλησης των ληξιπροθέσμων οφειλών του Δημοσίου θα παρουσιάσει σήμερα στις 11 το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προχωράει σύμφωνα με τον προγραμματισμό και το πλάνο του υπουργείου Οικονομικών.

Στελέχη του υπουργείου σημειώνουν πως η αξιολόγηση των αιτημάτων συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς ώστε η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα να ανταποκριθεί τόσο στο σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών όσο και στη ζωτικής σημασίας ανάγκη της οικονομίας για ρευστότητα.

Πρέπει να τονισθεί πως ήδη έχουν δοθεί περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων προκειμένου να χορηγήσει εφάπαξ σε 1.200 συνταξιούχους. Ακόμη 255,3 εκατ. ευρώ έχουν δοθεί προς το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου 42 Δήμοι της χώρας να εξοφλήσουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις.

Στο ίδιο πλαίσιο οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ μεταβίβασαν πιστώσεις ύψους 164 εκατ. ευρώ προκειμένου να πληρωθούν οφειλές παρελθόντων ετών προς φαρμακοποιούς.

Τέλος, αναφορικά με τα ποσά επιστροφής φόρων αρμοδιότητας Εφοριών ύψους 316,3 εκατ. ευρώ προχωρεί ήδη η τακτοποίηση ανεξόφλητων εκκαθαρισμένων Ατομικών Φύλλων Έκπτωσης με την άμεση αποστολή σχετικών ειδοποιήσεων στους δικαιούχους.

 

Πηγή: Τα Νέα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ