Νέο 16σέλιδο “μνημόνιο”

Ρεπορτάζ του Νίκου Χατζηνικολάου 

Ένα κείμενο της τρόικας 16 συνολικά σελίδων, στα αγγλικά, που θα παρουσιάζει το περίγραμμα του νέου μνημονίου αναμένουν στο Μέγαρο Μαξίμου και στα πολιτικά γραφεία των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, προκειμένου να διατυπώσουν τις τελικές τους παρατηρήσεις και να δώσουν το “πράσινο φως” για να προχωρήσει η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Το κείμενο επρόκειτο να σταλεί σήμερα το μεσημέρι, αλλά αυτό δεν έγινε.

Η τρόικα ειδοποίησε ότι θα είναι έτοιμο αργότερα απόψε.

Οι τελευταίες πληροφορίες του enikos.gr είναι ότι το δεκαεξασέλιδο “μνημόνιο” τελικά θα δοθεί στους κκ. Παπαδήμο, Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη αύριο το μεσημέρι, ώστε να το μελετήσουν και στη συνέχεια να συσκεφθούν στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να λάβουν τις τελικές αποφάσεις της ελληνικής πλευράς.

Ερωτηματικό παραμένει αν η τρόικα θα ζητήσει υπογραφές των πολιτικών αρχηγών κάτω από το κείμενο αυτό ή θα αρκεσθεί στην ψήφιση του από το εθνικό μας κοινοβούλιο.

Υ.Γ. Και μια σχετικά καλή είδηση μέσα στο άθλιο κλίμα των ημερών:

Το νέο δάνειο θα περιλαμβάνει και ειδικό κονδύλι 6 δισεκ. Ευρώ για την αποπληρωμή του εσωτερικού χρέους, δηλαδή των κρατικών υποχρεώσεων απέναντι σε πολίτες και επιχειρήσεις, που παραμένουν ανεξόφλητες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ