Ρεν:Είναι θέμα της Ελλάδας η λίστα Λαγκάρντ

Ρεν:Είναι θέμα της Ελλάδας η λίστα Λαγκάρντ

“Εναπόκειται στις ελληνικές αρχές να αποφασίσουν, βασιζόμενες στο ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο, την ενδεχόμενη εκμετάλλευση της αποκαλούμενης λίστας Λαγκάρντ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν δικαιούται εν προκειμένω να λάβει απόφαση σχετικά με τις λεπτομερείς εκτελεστικές διαδικασίες για την αξιοποίησή της”, αναφέρεται σε απάντηση του αρμοδίου Επιτρόπου για θέματα Οικονομίας Όλι Ρεν προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή, που διαβιβάστηκε εγγράφως στις 21 Δεκεμβρίου 2012 και την οποία έδωσε στη δημοσιότητα με δελτίο Τύπου ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Χουντής είχε απευθύνει ερώτημα στον Όλι Ρεν για το αν μπορούν οι ελληνικές αρχές να επεξεργαστούν δεδομένα αυτής της λίστας, η οποία είναι προϊόν υποκλοπής και είχε ζητήσει να ενημερωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τι στοιχεία διαθέτει για την έρευνα για τα 1.700 πρόσωπα με μεγάλα περιουσιακά στοιχεία και τι ποσά έχουν εισπραχθεί από τις αρχές.

Στην απάντηση του κ. Ρεν αναφέρεται ότι «από τη λίστα των 1.700 ατόμων έχουν γίνει 871 έλεγχοι. Το 2011 ελέγχθηκαν 404 άτομα μεγάλου πλούτου και εισπράχθηκαν 35,1 εκατομμύρια ευρώ. Τους 10 πρώτους μήνες του 2012 ελέγχθηκαν 467 και εισπράχθηκαν 34,4 εκατομμύρια ευρώ».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ