Τα γυρίζει ο Σουηδός για την Ελλάδα

Τα γυρίζει ο Σουηδός για την Ελλάδα

 

Αλλάζει την άποψή του αναφορικά με την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη ο υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας, Άντερς Μποργκ.

Ο Μπόργκ βλέπει εφεξής «μια πιθανότητα η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη», ενώ πριν από περίπου δύο μήνες είχε δηλώσει πεπεισμένος ότι «η χώρα δεν είχε πλέον άλλη επιλογή από το να εγκαταλείψει το ευρώ».

«Οι χώρες της ευρωζώνης παραιτήθηκαν από ένα μέρος του χρέους και είναι προφανές ότι θα παραιτηθούν κι από άλλο ένα μέρος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει μια πιθανότητα να παραμείνει στην νομισματική ένωση», σημείωσε ο Μποργκ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Dagens Nyheter.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «η αβεβαιότητα είναι εξαιρετικά μεγάλη και πιστεύω ότι είναι δύσκολο να δούμε πώς οι Έλληνες θα μπορέσουν να ξανασταθούν στα πόδια τους».

Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν μια στροφή σε σχέση με αυτές που είχε κάνει ο Μποργκ στα μέσα Οκτωβρίου, οι οποίες ήταν πολύ πιο απαισιόδοξες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Η εγκατάλειψη του ευρώ από την Ελλάδα «είναι ένας επίπονος και περίπλοκος δρόμος, αλλά είναι δύσκολο να δούμε κάποιον άλλο που θα μπορούσε να λειτουργήσει», είχε δηλώσει τότε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ