Σόιμπλε:Moνόδρομος οι μεταρρυθμίσεις

Σόιμπλε:Με δύσκολες μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα θα υπερβεί τις δυσκολίες

 

Σόιμπλε:Moνόδρομος οι μεταρρυθμίσεις

«Το χειρότερο της κρίσης της Ευρωζώνης βρίσκεται πλέον “πίσω μας”», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας «Bild».

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, φάνηκε έτσι πιο αισιόδοξος από την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, η οποία δεν είχε θελήσει στις 10 Δεκεμβρίου «να άρει ακόμη πλήρως το συναγερμό». Η Μέρκελ δήλωσε «επιφυλακτικά αισιόδοξη», αποστασιοποιούμενη έτσι από την πιο έντονη αισιοδοξία του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έβλεπε “πίσω μας” την κρίση του ευρώ.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκτιμά ότι «η Ελλάδα έχει συνείδηση ότι μόνο με δύσκολες μεταρρυθμίσεις θα μπορέσει να υπερβεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει».

«Η κυβέρνηση της Αθήνας ξέρει πως δεν μπορεί να διατυπώνει υπερβολικά οικονομικά αιτήματα προς τις άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ. Κατά συνέπεια, καταπιάνεται τώρα με τις μεταρρυθμίσεις», επισήμανε ο υπουργός.

Ο Σόιμπλε δηλώνει εξάλλου πεπεισμένος ότι η Γαλλία, η οικονομική κατάσταση της οποίας αποτέλεσε πρόσφατα αντικείμενο επικρίσεων στη Γερμανία, “εκπληρώνει της υποχρεώσεις της”.

«Η γαλλική κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι κάθε χώρα οφείλει να διεξαγάγει μεταρρυθμίσεις με τρόπο συνεπή για να παραμείνει ανταγωνιστική», προσθέτει.

Σε ότι αφορά στη Γερμανία, ο Σόιμπλε συνεχίζει να υπολογίζει σε μια “ικανοποιητική” ανάπτυξη το 2013. «Η κατάσταση είναι καλύτερη απ’ ότι πιστεύουμε, επειδή μεταξύ άλλων το εμπόριο με τις ΗΠΑ και την Ασία ενισχύεται», εξηγεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ