10 εντολές για τη φοροδιαφυγή

Πρώτη καταχώρηση: 24/12/2012 - 23:16

Τελευταία δημοσίευση: 24/12/2012 23:16Οικονομία

10 εντολές για τη φοροδιαφυγή

10 εντολές για τη φοροδιαφυγή

Με συνταγή τρόικας και υπό την υψηλή εποπτεία του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πόουλ Τόμσεν, αλλά και της ομάδας δράσης του Χορστ Ράιχενμπαχ, ετοιμάζεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την εκτός ελέγχου φοροδιαφυγή στη χώρα μας.

Επιστρατεύοντας όλες τις εκθέσεις των εμπειρογνωμόνων της τριμερούς και τα σημειώματα των αξιωματούχων, που έχουν πυκνώσει τελευταία, το οικονομικό επιτελείο μπαίνει με κεκτημένη ταχύτητα στην κατάρτιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Ο προβλεπόμενος χρόνος υποβολής θεωρείται η άνοιξη του 2013 και ο αποκλειστικός στόχος των παρεμβάσεων είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής.

Τα εργαλεία που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν είναι ασυνήθιστα για τα ελληνικά δεδομένα και προσομοιάζουν περισσότερο με τα αμερικανικά πρότυπα αντιμετώπισης φαινομένων φοροδιαφυγής, φοροαποφυγής και φοροκλοπής, καθώς οι υποθέσεις δεν θα κλείνουν ούτε με την πάροδο της δεκαετίας.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην Real news αλλά και πρόσφατα στους Financial Times, προϊδέασε για τα επερχόμενα, αναγγέλλοντας την ίδρυση ειδικών φορολογικών δικαστηρίων προκειμένου να επιταχυνθεί η επίλυση των φορολογικών υποθέσεων που εκκρεμούν χρόνια στα δικαστήρια.

Στο οπλοστάσιο πρόκειται να περιληφθούν και μέτρα όπως η δημιουργία ειδικού σώματος από 2.000 εφοριακούς που θα κάνουν στοχευμένους και μόνιμους ελέγχους στις πλέον «επιρρεπείς» -προς φοροδιαφυγή-ομάδες επαγγελματιών, όπως γιατρούς, δικηγόρους, καλλιτέχνες, και θα παρακολουθούν σε καθημερινή βάση την απόδοση του ΦΠΑ. Στη μέγκενη μπαίνουν τα ακίνητα των offshore εταιρειών, οι τραπεζικοί λογαριασμοί, οι θυρίδες καταθέσεων και περιουσιακά στοιχεία, για τα οποία θα γίνονται διασταυρώσεις εάν συμφωνούν με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

Ειδική μέριμνα θα υπάρχει για όσους δίνουν πληροφορίες στις Αρχές για υποθέσεις φοροδιαφυγής, καθώς θα προβλέπεται τόσο η ανωνυμία του πληροφοριοδότη όσο και η προστασία του από πιθανούς «τιμωρούς».

Το σχέδιο της τρόικας


Μέσω του νέου πλαισίου των αλλαγών, η τρόικα ζητεί από την κυβέρνηση την υλοποίηση των ακόλουθων ρυθμίσεων-οδηγιών:
- Εως τον Δεκέμβριο του 2012 να έχει υιοθετηθεί διαδικασία αξιολόγησης της απόδοσης των φοροελεγκτών.
- Να αναβαθμίσει τη διαδικασία προσλήψεων και αξιολόγησης των φοροελεγκτών, με στόχο έως τον Ιούνιο του 2013 να δραστηριοποιηθούν τουλάχιστον 2.000 φοροελεγκτές.
- Να προχωρήσουν οι στοχευμένοι έλεγχοι με τη χρήση τεχνικών υπολογισμού ρίσκου. Έχουν δοθεί ήδη κατευθύνσεις και αριθμός ελέγχων σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.
- Να αποσυρθεί έως τον Ιανουάριο του 2013 η ρύθμιση για τον αναγκαστικό έλεγχο όλων των φορολογικών δηλώσεων τα δέκα τελευταία χρόνια, διατηρώντας παράλληλα το δικαίωμα -με νόμο- να πραγματοποιούνται έλεγχοι σε δηλώσεις προηγούμενων ετών.
- Να προχωρήσει έως τον Μάρτιο του 2013 στη σχετική νομοθετική ρύθμιση για την εισαγωγή ενός σύγχρονου και ευέλικτου κώδικα όσον αφορά στη σύγκρουση ή τη σύμπνοια συμφερόντων στις επιχειρήσεις.
- Να διαμορφωθεί ένα σύστημα για την προστασία όσων καταγγέλλουν τη φοροδιαφυγή. Στην πρόταση αναφέρεται και το ενδεχόμενο αμοιβής, αλλά και ποινές σε όσους ηθελημένα προσπαθούν να βλάψουν επιχειρήσεις ή φυσικά πρόσωπα.
- Να προσληφθεί έως τον Απρίλιο του 2013 ένας εθνικός συντονιστής για τη δράση κατά της διαφθοράς.
- Να δημιουργηθούν ειδικές μονάδες διαχείρισης χρέους στις μεγαλύτερες τοπικές εφορίες και να τοποθετηθεί σε αυτές τουλάχιστον το 10% του προσωπικού. Στόχος είναι να ασχολούνται με την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
- Να προχωρήσει στην τοποθέτηση ενός νέου ηλεκτρονικού συστήματος που θα συνδέει όλες τις ΔΟΥ.
- Να ιδρύσει ειδικά φορολογικά δικαστήρια, προκειμένου να επιταχυνθεί η επίλυση των φορολογικών υποθέσεων.

Πώς θα γίνεται ο έλεγχος

Κατά προτεραιότητα θα ελέγχονται όσοι έχουν ήδη «βεβαρημένο» φορολογικό μητρώο, καθώς από τις διασταυρώσεις που έχουν γίνει κατά το παρελθόν προέκυψε ότι είχαν υποπέσει σε παραβάσεις.

Στην ίδια κατηγορία ελέγχων θα ενταχθούν και επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις ΦΠΑ, όπως και εκείνες που έτυχαν επιστροφής ΦΠΑ έπειτα από ενδοκοινοτικές συναλλαγές.

Οι έλεγχοι για εικονικά τιμολόγια θα γίνονται έπειτα από διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, βάσει κριτηρίων τα οποία σχετίζονται με τα ακαθάριστα έσοδα, το μεικτό κέρδος, τα δηλωθέντα κέρδη ή ζημίες, τα υψηλά ποσοστά δαπανών και το ύψος του πιστωτικού υπολοίπου του ΦΠΑ.

Σύμφωνα με το σχέδιο, στο στόχαστρο μπαίνουν οι επαγγελματικές ομάδες «υψηλού κινδύνου», όπως γιατροί, δικηγόροι, ηθοποιοί, τραγουδιστές, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, ιδιοκτήτες ακινήτων κ.λπ. Στο «μικροσκόπιο» θα μπαίνουν και γιατροί του ΕΣΥ που σχετίζονται με εταιρείες προμηθειών. Στις περιπτώσεις που εντοπίζονται καταθέσεις οι οποίες δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, τότε οι κάτοχοί τους, πέρα από τα πρόστιμα, θα κατηγορούνται και για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος. Παράλληλα, θα γίνεται σύγκριση των εισοδημάτων που δηλώνονται με την ακίνητη περιουσία που διαθέτουν οι φορολογούμενοι. Στις offshore εταιρείες που έχουν στην ιδιοκτησία τους ακίνητα θα ελέγχονται ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης, ο τρόπος κτήσης του ακινήτου και η καταβολή του προβλεπόμενου φόρου.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Real news

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε τους τηλεφωνικούς αριθμούς του enikos.gr και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

Tηλ. 6944 05 05 05 και 6944 06 06 06

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το enikos.gr:

 

e-mail: info@enikos.gr

Tηλ: 210 87 88 006-007-008

Fax: 210 87 88 200

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο:

όνομα
e-mail
σχόλιο
 
 
*

To όνομα είναι υποχρεωτικό πεδίο. Το e-mail δεν θα εμφανίζεται.
To σχόλιο σας θα εμφανιστεί στο site με μια μικρή καθυστέρηση.
Η δημοσίευση του σχολίου σας θα ολοκληρωθεί μόλις επιβεβαιώσετε ότι εσείς είστε ο σχολιαστής, μέσα από το email σας.

Σχόλια (14)
 • stefanosΤρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012, 05:30
  when a greek is leaving in another country and he is 73 yo like me and pays the taxes of his pention all and my details in your disposal . my income is from my pention does not exceed the 18000 euro with zero i reapeat zero property can you tell me where i will find receipts to cover the 2100 euro extra . this is the decisison not of a democratic country but from a country which cares to play with the democracy but in real its something else. sorry i have no greek keyboard. the country i leave is philipines and the place cebu
 • ΗλίαςΤρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012, 01:12
  Καλά... βλέπω καμιά "περαίωση"(sic) πάλι.... τί'χες Γιάννη; τι'χα πάντα... πάλι η μ@λ@c3ς θα πληρώσουν.
 • emmgΔευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012, 19:35
  Δηλαδή τι νομίζετε ότι εννοούν όταν λένε πάταξη της φοροδιαφυγής? Θα σε φορολογήσω για κάτι που δεν υπάρχει (λέγε με τεκμήριο και ακίνητα) και όταν δεν θα έχεις να πληρώσεις (γιατί δεν έχεις και το ξέρουν) πρώτα θα αρπάξουν πέντε δραχμές αν έχεις στην τράπεζα, μετά το σπίτι σου και άντε γεια.
 • JOHNΔευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012, 17:21
  Η αληθεια ειναι μεταξυ των σχολιαστων dragy και LCK. Τα υπολοιπα ειναι περιτυλιγμα για τους αφελεις και ευκολοπιστους!!
 • LCKΔευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012, 14:57
  Ενταξει κανεις δεν μπορει να αντιλεξει στην παταξη της φοροδιαφυγης. Ολοι θελουμε να πιαστει η φοροδιαφυγη. Εχω ομως και υποψιες για το πως εννοειται αυτο απο την μερια της κυβερνησης. Το πολιτικο μας προσωπικο δεν εχει δωσει τα καλυτερα δειγματα για το πως εννοει καποιες εννοιες. Εξηγουμαι: υπαρχει περιπτωση να χρησιμοποιηθει η φοροδιαφυγη σαν το καινουργιο τοτεμ αφαιμαξης. Θυμηθειτε το!

  Ας προσεχουν τι ευχονται οσοι απαιτουν την παταξη της γιατι, οπως εχει δειξει η εμπειρια, τους μεγαλοκαρχαριες απαταιωνες φοροφυγαδες ειναι δυσκολο εως αδυνατον να τους πιασουν και εν πολλοις δεν υπαρχει η βουληση γι αυτο. Η εμπειρια εχει δειξει επισης οτι σε τετοιες περιπτωσεις την λεζα πληρωνουν οι φτωχοδιαβολοι.

  Αν μαθαμε κατι απο την κριση ειναι πως αφου δεν μπορουν (ουτε θελουν) να πιασουν τα λαμογια που καταχρεωσαν τη χωρα ο λογαριασμος πεφτει στα συνηθη υποζυγια. Αν μαθαμε κατι απο το πολιτικο μας προσωπικο ειναι πως οποτεδηποτε αποτυγχανουν να πιασουν τους στοχους τους, αρμεγουν τον ευκολο στοχο, τους φακιρ φουκαραδες.

  Δικαιολογημενα εχω λοιπον την ανησυχια μηπως το λαικο αιτημα για παταξη της φοροδιαφυγης τελικα γινει μπουμεραγκ για τους πολιτες. Κοιταξτε λοιπον μην αρχισουν τα προστιμα και τα χαρατσια για φορολογικες παραβασεις του τυπου 'λειπει ενα κομμα'. Οποιος ειχε ποτε την ατυχια να 'μπλεξει' με την εφορια θα καταλαβει τι εννοω.

  Εδω θα ειμαστε.
 • ΜΙΧΑΛΗΣΔευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012, 14:33
  Μην δώσετε σοβαρό κίνητρο στους φορολογούμενους και περιμένετε να πιάσετε την φοροδιαφυγή. Έκανα δυο επεμβάσεις καταρράκτη σε δυο διαφορετικούς οφθαλμίατρους για κάποιο λόγο, και η ταρίφα χωρίς απόδειξη είναι 800 Ευρώ για το κάθε μάτι μόνο η αποζημίωση του οφθαλμίατρου, η επέμβαση έγινε σε μεγάλη ιδιωτική κλινική. Το ασφαλιστικό μου, για αποζημίωσης του γιατρού δίνει ψίχουλα και το μόνο που καλύπτει ικανοποιητικά είναι η αξία του φακού και η αποζημίωση της κλινικής . Εγώ γλίτωσα 400 ευρώ συνολικά και στα δυο μάτια. Αν ζητούσα απόδειξη θα γλίτωνα μόλις 200 Ευρώ. Σας ερωτώ, εσείς στην θέση μου τι θα κάνατε; Ξέρω ότι είναι εις βάρος μου η φοροδιαφυγή, μα εγώ κέρδισα από το να μην ζητήσω απόδειξη και θα ήμουν βλάκας να μην το κάνω.
 • Γιάννης ΚΔευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012, 14:30
  Ποινές υποχρεωτικής φυλάκισης για τους επίορκους Ελεγκτές δεν βλέπω.... όχι απόλυσης.... τουλάχιστον 10ετούς φυλάκισης ... έτσι μόνο σφίχνουν οι κ@λοι...όχι να αποκτήσουμε ακόμα 2.000 νταβατζίδες...
 • ΜΙΧΑΛΗΣΔευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012, 14:27
  Μην δώσετε σοβαρό κίνητρο στους φορολογούμενους και περιμένετε να πιάσετε την φοροδιαφυγή. Έκανα δυο επεμβάσεις καταρράκτη σε δυο διαφορετικούς οφθαλμίατρους για κάποιο λόγο με ταρίφα χωρίς απόδειξη 800 Ευρώ για το κάθε μάτι μόνο η αποζημίωση του οφθαλμίατρου, σε μεγάλη ιδιωτική κλινική. Το ασφαλιστικό μου, για την επέμβαση αποζημίωσης του γιατρού δίνει ψίχουλα και μόνο την αξία του φακού και την αποζημίωση της κλινικής μου καλύπτει. Εγώ γλίτωσα 400 ευρώ συνολικά και στα δυο μάτια. Αν ζητούσα απόδειξη θα γλίτωνα μόλις 200 Ευρώ. Σας ερωτώ εσείς στην θέση μου τι θα κάνατε;
 • δημοσιος υπαλληλοςΔευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012, 11:09
  Καταλογίστε τα πρόστιμα για τα εικονικά που πιάσατε με τις μαιμου χορηγιες στις ΠΑΕ-ΚΑΕ-ΤΑΠ κλπ και μην πάτε να τα κουκουλώσετε.Οι οπαδοί του γηραιού γελάνε κάτω απο τα μουστάκια τους με τετοιες εξαγγελίες...
 • OEOΔευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012, 10:35
  ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΧΕΙ ΕΞΑΠΟΛΥΘΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΙΣΧΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΚΡΑΤΗΣΗΣ, ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΑΧΘΕΙ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ "ΚΑΛΑΝΤΩΝ" ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, ΧΩΡΙΣ ΜΠΛΟΚΑΚΙ, ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ...
  Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΗΤΑΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΘΩΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΗΜΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΕΥΓΟΥΣΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, ΒΑΣΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΕΤΗΣΙΩΣ ΑΠΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ, ΕΓΚΥΡΟΥΣ, ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ. ΕΓΚΥΡΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΙΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΒΑΤΙΣΜΟΥ.

  ΛΟΙΠΟΝ, ΑΦΗΝΩ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ , ΕΙΝΑΙ 10:30 ΚΑΙ Ο ΣΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΓΚΑΛΟ... "ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΠΑΓΚΑΛΟ" , ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΑ ΧΑΝΩ!!!

  ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟ ΠΑΝΤΩΣ, ΔΙΠΛΟΜΑΝΤΑΛΩΣΤΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ, ΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΕΚΕΙ ΕΞΩ...

  ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ: ΤΟ ΧΑΡΤΖΗΛΗΚΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ, Ο ΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΑΥΡΙΟ... (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ...)

  ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕΤΕ, ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ: ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ; ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ...

  (ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΛΥΚΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΚΑΝΑ ΠΑΛΙΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΚΛΠ. ... ΚΑΙ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΣΑΣ ΧΑΜΟΓΕΛΟ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!! ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ... ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥ!!)
 • dakanΔευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012, 10:06
  ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ! ΩΡΑΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ. ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΕ?
 • dragyΔευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012, 09:49
  Η ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ. ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ. ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΤΡΟΧΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΛΛΑΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΑΖΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΓΡΑΦΟΥΣ.
 • ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΙς ΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ;;;Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012, 09:45
  Tα έτη 2005 και 2010 ψηφίστηκαν Νόμοι για περαίωση ανέλεγκτων χρήσεων , με τη ρητή μνεία ότι όποιος ελέυθερος επαγγελαμτίας δεν προσέλθει να περαιώσει και να πληρώσει, θα υποστεί εξονυχιστικό τακτικό έλεγχο, με όλες τις συνέπειες. Οσοι δεν το έπραξαν -και είναι πολλοί μα πάρα πολλοί-, ούτε πλήρωσαν και ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΛΕΓΧΘΗΚΑΝ και οι περισσότερες χρήσεις έχουν ΗΔΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ. Για ποιά ισότητα φορολογουμένων μιλάμε τώρα;; Κάτι αντίστοιχο θα γίνεται με όποιον νόμο και να ψηφίσουν. Τα κορόΪοδα και οι συνεπέις την πληρώνουν πάντα.
 • EllinasΔευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012, 07:59
  Δεν με ενδιαφέρει με τι πρότυπα θα γίνει, αρκεί να γίνει.