Οικονομική “ανάσα” για τους δήμους

Οικονομική “ανάσα” για τους δήμους

Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του Αναπληρωτή Υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα, εγκρίθηκε το αίτημα χρηματοδότησης που εστάλη από τον Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, των πρώτων 42 Δήμων για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους, ύψους 255.306.360 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι Δήμοι εξοφλούνται κατά προτεραιότητα καθώς έχουν ελεγχθεί επιτυχώς από την Ελεγκτική Επιτροπή του α. 262 του ν. 3852/2010. Την ερχόμενη εβδομάδα, σε συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο, θα σταλεί εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών στους υπόλοιπους Δήμους και Περιφέρειες προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία εξόφλησης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους.

Για την εκταμίευση των χρημάτων έχει δημιουργηθεί ειδικός λογαριασμός (ΚΑΕ) από το Γενικό Λογιστήριο και η εκταμίευση θα γίνει τις προσεχείς μέρες με την υπογραφή μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών και των δικαιούχων ΟΤΑ του Συμφώνου Αποδοχής Όρων Εκκαθάρισης Ληξιπρόθεσμων Υποχρεώσεων.

Επίσης, ο Υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε την απόφαση για την καταβολή συνολικού ποσού 7.419.421,20 από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2012, προς κάλυψη λειτουργικών, επενδυτικών και λοιπών γενικών δαπανών των Περιφερειών.

Ακόμα, υπογράφηκε η κατανομή ποσού 1.000.000 ευρώ σε Δήμους της χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για την κάλυψη δαπανών λειτουργίας εργοστασίων αφαλάτωσης ύδατος.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ