Διαψεύδουν την αμοιβή των Task Force

Διαψεύδουν την αμοιβή των Task Force

 

Διαψεύδει τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ημερήσια αμοιβή 92 ευρώ για τα μέλη της Task Force στην Ελλάδα, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πάνος Καρβούνης.

«Κανένα μέλος του προσωπικού της Task Force για την Ελλάδα δεν παίρνει τέτοια αμοιβή, αλλά αμείβεται από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής»,  δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καρβούνης.

Ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μανούσος Βολουδάκης, είχε αποστείλει στη Βουλή, απάντηση στην υπ’ αριθμ. 1248/6.11.12 Αναφοράς, που κατέθεσε ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος με θέμα “Ο τουρίστας των 1500 ευρώ ημερησίως” διευκρινίζοντας ότι «αναφορά με την όποια αμοιβή των μελών της Task Force για την παροχή τεχνικής στήριξης στη χώρα μας, η ελληνική πλευρά, με δράση που έxει ενταχθεί στο Ε.Π. “Διοικητική Μεταρρύθμιση” από το 2011, αναλαμβάνει την κάλυψη εξόδων κρατικών λειτουργών – εμπειρογνωμόνων (εισιτήρια, διανυκτερεύσεις, ημερήσια αποζημίωση ως 92 ευρώ), μέσα στα όρια της σχετικής νομοθεσίας της Ε.Ε. Δεν έχει σε καμιά περίπτωση καταβληθεί από το εν λόγω πρόγραμμα μεγαλύτερη αμοιβή προς κρατικό λειτουργό οποιουδήποτε κράτους ή προς μέλος της Task Force. Οι αναφορές σε αιτήματα για πρόσθετες αμοιβές στελεχών της Task Force είναι ανακριβείς».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ