Θετικό κλίμα από τις συναντήσεις Χατζηδάκη

Θετικό κλίμα από τις συναντήσεις Χατζηδάκη

 

Αισθητά βελτιωμένο κλίμα διαπιστώθηκε κατά τις συναντήσεις που είχαν σήμερα στο Βερολίνο ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός, Νότης Μηταράκης. Η ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, με τον υφυπουργό Εργασίας και εντεταλμένο της καγκελαρίου στην Ελληνογερμανική Συνέλευση, Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ, εκπροσώπους του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών και του Γερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου και συμβούλους της Άγκελα Μέρκελ για οικονομικά θέματα.

Σύμφωνα με πήγες της ελληνικής πλευράς, ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα, αλλά και τον σχεδιασμό για το μέλλον, και μετέφερε την αποφασιστικότητα της Αθήνας να συνεχίσει στο δρόμο των διαρθρωτικών αλλαγών. Συζήτησε, μάλιστα, με τους συνομιλητές του, της γερμανικής κυβέρνησης, τους τρόπους με τους οποίους το Βερολίνο θα μπορούσε να στηρίξει την προσπάθεια της Ελλάδας. Ιδιαίτερη σημασία αποδίδει η ελληνική πλευρά στη σηματοδότηση του νέου ξεκινήματος, με στοχευμένες, καινοτόμες πρωτοβουλίες, οι οποίες θα αναληφθούν με σκοπό να αλλάξει το κλίμα – τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Από την άλλη πλευρά, διαπιστώθηκε τόσο αναγνώριση της πολιτικής της Αθήνας όσο και να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια, σε θέματα, όπως για παράδειγμα, η δημιουργία του ελληνικού επενδυτικού Ταμείου, στο οποίο αναφέρθηκαν νωρίτερα, κατά τη συνέντευξη Τύπου, και οι κ.κ. Χατζηδάκης και Ρέσλερ.

Κατά τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των Γερμανών επιχειρηματιών, κατέστη σαφές ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον δεν αναστέλλεται πλέον από τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, όπως συνέβαινε μέχρι πριν από λίγο καιρό.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ