Που θα δοθούν τα πρώτα χρήματα από τη δόση

Που θα δοθούν τα πρώτα χρήματα από τη δόση

 

Στην εκταμίευση της δόσης, το συντομότερο δυνατό στοχεύει ο Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά την επιστροφή του από το Όσλο.

Σύμφωνα με τον Real Fm, ο Πρωθυπουργός προσδοκά να «κλειδώσει» το φορολογικό αλλά και να υπάρξει θετική έκβαση στην επαναγορά του ελληνικού χρέους, δυο κινήσεις που αποτελούν προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης.

Η απόφαση για την εκταμίευση, σύμφωνα με τον Real Fm, αναμένεται να ληφθεί, εκτός απροόπτου, την Τετάρτη. Υπό αυτή την προϋπόθεση, από Δευτέρα ξεκινά και η εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών, γύρω στο 1,5 με 2 δισ. ευρώ. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έχει υπογράψει ήδη Μνημόνιο συνεργασίας με τα υπουργεία και περιμένει τις υποδείξεις για να αποφασιστεί που θα δοθούν τα πρώτα χρήματα από την εκταμίευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real Fm, τα υπουργεία δεν έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του κ. Σταϊκούρα αλλά ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί να δοθούν τα χρήματα πριν από τις γιορτές.Το πλάνο που εξετάζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με τον Real Fm, είναι να δοθούν από τα περίπου δυο δισ. ευρώ, τα 700 εκατ. σε επιστροφές ΦΠΑ, οι οποίες είναι ήδη διασταυρωμένες. Επίσης να δοθούν χρήματα για την εξόφληση του εφάπαξ αλλά και ένα μικρό ποσό για τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ