Πρόεδρος ΔΕΗ: Θα υπάρξουν αυξήσεις

Πρόεδρος ΔΕΗ: Θα υπάρξουν αυξήσεις

 

Στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με την γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρτούρος Ζερβός ρωτήθηκε αν θα υπάρξουν, από τη νέα χρονιά, αναπροσαρμογές των τιμολογίων της ΔΕΗ στις μεσαίες και υψηλές καταναλώσεις και αν θα ακολουθήσουν και άλλες.

«Θα στείλουμε τα κόστη μας, θα υπάρξουν και προτάσεις, αλλά από εκεί και πέρα οι αποφάσεις είναι του υπουργείου», είπε ο πρόεδρος της ΔΕΗ και πρόσθεσε: «Από 1η Ιανουαρίου έχουμε και το κόστος των ρύπων που προστίθεται στα υπόλοιπα κόστη, θα δούμε τι μπορεί να γίνει στην κατεύθυνση που είπε και η κ. Παπαρήγα. Από εκεί και πέρα εγώ δεν είμαι τόσο αισιόδοξος, με την έννοια ότι κάποιες αυξήσεις θα υπάρξουν.»

Ερωτηθείς για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων, με δεδομένη τη θέση του υπουργείου Οικονομικών περί εξάντλησης κάθε νόμιμου μέσου για συνέχιση είσπραξής του μέσω ΔΕΗ, αλλά και το γεγονός ότι η επιχείρηση απειλείται με πρόστιμο βάση της απόφασης του Πρωτοδικείου, ο κ. Ζερβός είπε κατ’ αρχήν ότι «από τις αρχές της εβδομάδας άρχισε η αποστολή λογαριασμών με την τρίτη δόση» και προσέθεσε: «περιμένουμε τις αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών».

Σε ερώτηση, αν θα υπάρξουν, από τη νέα χρονιά, αναπροσαρμογές των τιμολογίων της ΔΕΗ στις μεσαίες και υψηλές καταναλώσεις και αν θα ακολουθήσουν και άλλες, ο κ. Ζερβός απάντησε: «θα στείλουμε τα κόστη μας, θα υπάρξουν και προτάσεις, αλλά από εκεί και πέρα οι αποφάσεις είναι του υπουργείου. Από 1η Ιανουαρίου έχουμε και το κόστος των ρύπων που προστίθεται στα υπόλοιπα κόστη, θα δούμε τι μπορεί να γίνει στην κατεύθυνση που είπε και η κ. Παπαρήγα. Από εκεί και πέρα εγώ δεν είμαι τόσο αισιόδοξος, με την έννοια ότι κάποιες αυξήσεις θα υπάρξουν.»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ