Μπόνους 10% για τα αυθαίρετα

Μπόνους 10% για τα αυθαίρετα

Νέες διευκολύνσεις για τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων (αλλά και ημιυπαίθριων χώρων), που βρίσκονται σε διαδικασία τακτοποίησης, παρέχει πακέτο νομοθετικών ρυθμίσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Η βασική πρόβλεψη είναι πως δεν χρειάζεται, πλέον, να εξοφληθεί το σύνολο του ειδικού προστίμου προκειμένου να μεταβιβαστεί ένα αυθαίρετο κτίσμα, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Αρκεί να καταβληθεί το 30% του συνολικού ποσού μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2013, ώστε να είναι δυνατές όχι μόνο όλες οι δικαιοπραξίες που αφορούν ένα ακίνητο, αλλά και όλες οι διοικητικές και ιδιωτικές πράξεις οι σχετικές με αυτό, όπως έκδοση ή ανθεώρηση οικοδομικής άδειας, εκτέλεση εργασιών αποπεράτωσης, σύσταση εμπραγμάτου δικαιώματος, έκδοση λειτουργίας σε εμπορικά ή τουριστικά κτίρια.

Σε περίπτωση που ο πολίτης καταβάλει το 30% του προστίμου έως το τέλος Ιανουαρίου, παρέχεται έκπτωση 10% επί του συνολικού ποσού και οι επόμενες δόσεις κατανέμονται αντιστοίχως, χωρίς επιβαρύνσεις λόγω της καθυστέρησης.

 

Πηγή: Εθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ