Γιούνκερ:Αμετάκλητη η απόφαση μου

Γιούνκερ:Αμετάκλητη η απόφαση μου

 

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα ότι η απόφασή του να αποχωρήσει από την προεδρία του Eurogroup έως το τέλος του έτους ή στις αρχές του 2013, είναι “αμετάκλητη”.

“Η απόφασή μου είναι οριστική και αμετάκλητη”, δήλωσε ο Γιούνκερ στον Τύπο, διευκρινίζοντας ότι ο συνδυασμός της θέσης του ως Πρωθυπουργού με εκείνη του Προέδρου του Eurogroup δεν είναι πλέον “συμβατός”.

 Την Δευτέρα κατά τη διάρκεια της συνόδου του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο Γιούνκερ ζήτησε από τους υπουργούς Οικονομικών της ζώνης του ευρώ να ορίσουν τον διάδοχό του.

“Μετά την ανανέωση της θητείας μου, είχα πει ότι θα αποχωρήσω (αυτή τη χρονική στιγμή). Γι’ αυτό ζήτησα από τα μέλη του Eurogroup να βρουν έναν άλλο υπουργό” για να τον αντικαταστήσει, είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης κατέχει το αξίωμα αυτό από τη δημιουργία του, το 2005, και η θητεία του τυπικά έληγε στις 17 Ιουλίου.

Στις αρχές Ιουλίου, ο Γιούνκερ, ο οποίος αρχικά είχε πει ότι θέλει να αποχωρήσει, δήλωσε ότι είναι “έτοιμος να παρατείνει” την θητεία του κατά έξι μήνες, ζητώντας σε αντάλλαγμα τον διορισμό ενός άλλου Λουξεμβούργιου, του Ιβ Μερς, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ