“Το Eurogroup ήξερε για την έκθεση Deutsche Bank”

“Το Eurogroup ήξερε για την έκθεση Deutsche Bank”

«Το Eurogroup το ήξερε εδώ και περίπου 20 ημέρες ότι υπάρχει αυτός ο πλούτος γι αυτό μας έδωσαν και τα χρήματα. Το χρέος μας θα βγει 100%.» δήλωσε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Σύμβουλος της Κυβέρνησης του Καναδά Αντώνης Φώσκολος, αναφερόμενος στην έκθεση της  Deutsche Bank για τους υδρογονάνθρακες.

Μιλώντας στον Real Fm στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου, ο κ. Φώσκολος είπε ότι τα στοιχεία της  Deutsche Bank είναι περίπου αυτά που είχαν δώσει ο ίδιος, ο Ηλίας Κονοφάγος και ο Νίκος Λυγερός στα μέσα Ιουλίου στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

“Είμαστε σύμβουλοι του πρωθυπουργού, και μας ζήτησε να κάνουμε μία εκτίμηση του ορυκτού μας πλούτου για τους υδρογονάνθρακες, τις σπάνεις γαίες και τα στρατηγικά μέταλλα. Είχε υπόψη όλο τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας. Δεν ξέρω πως τον διαχειρίστηκε αλλά νομίζω ότι τον διαχειρίστηκε αρκετά καλά”, τόνισε ο καθηγητής.

 Ο κ. Φώσκολος μάλιστα επεσήμανε ότι τα νούμερα που αναφέρει η Deusche bank είναι τα μισά..

“Εμείς βασιστήκαμε στον χάρτη που είχε δώσει ο Γιάννης Μανιάτης. Δεν βασιστήκαμε σε όλη την περιοχή νότια της Κρήτης και δεν βασιστήκαμε και στο Αιγαίο. Εάν τα πάρουμε όλα αυτά τα χρήματα είναι περισσότερα.”, είπε.

 

Ακούστε το ηχητικό

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ