Γιούνκερ:Βέβαιος ότι θα πετύχει η επαναγορά

Γιούνκερ:Βέβαιος ότι θα πετύχει η επαναγορά

Πεπεισμένος για την επιτυχία του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων, εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο επικεφαλής του Εurogroup , σε συνέντευξη του στους Financial Times Deutschland, υπεραμύνθηκε των αποφάσεων του Eurogroup για την Ελλάδα,  λέγοντας ότι έτσι έρχεται πιο κοντά μια λύση για τη χώρα και ικανοποιείται ολόκληρη η Ευρωζώνη.

«Ο αποκλεισμός της “Grexit” είναι το πέρασμα στην έξοδο από την κρίση», τόνισε ο κ. Γιούνκερ και συμπλήρωσε ότι έχει «πλήρη εμπιστοσύνη» ότι η χώρα θα τα καταφέρει, όπως έχει προγραμματιστεί, όσον αφορά την επαναγορά κρατικών ομολόγων. Και γι’ αυτό δεν πρόκειται να εμπλακεί, όπως λέει, σε «μη υγιείς εικασίες» περί αποτυχίας της διαδικασίας επαναγοράς.

Στην ίδια συνέντευξη ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου ασκεί έντονη κριτική στις δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων, που υποστηρίζουν ότι η Γαλλία θα είναι το επόμενο μεγάλο πρόβλημα της Ευρωζώνης, αλλά και στον τρόπο που διαχειρίζονται τις σχέσεις των δύο χωρών, τόσο οι κυβερνήσεις όσο και τα κοινοβούλιά τους.

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ