Επίθεση στον Σόιμπλε

Επίθεση στον Σόιμπλε

 

Εξαπολύοντας βολές κατά του υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ξεκίνησε την ομιλία του στη γερμανική Βουλή ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, Φρανκ Βάλτερ Σταινμάιερ.

Απευθυνόμενος στα στελέχη της γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού ανέφερε:

«Δεν ήσαστε εσείς που στηρίζατε την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Αντίθετα πολλοί από εσάς –μεταξύ των οποίων και ο κ. Ρέσλερ- είχατε ταχθεί πολλές φορές ανοιχτά υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εκφράζοντας την άποψη ότι με αυτό τον τρόπο θα λύνονταν τα προβλήματα της νομισματικής ένωσης. Και εσείς κ. Μέρκελ σε όλα αυτά τηρήσατε μια ανεύθυνη στάση.

Δεν θα κριτικάρω την αλλαγή της στάσης απέναντι στην Ελλάδα, αλλά θα υπενθυμίσω ότι μέχρι το καλοκαίρι δεν ακούγατε κανέναν όταν σας λέγαμε ότι αυτή δεν είναι υπεύθυνη ευρωπαϊκή στάση αλλά ένα οικονομικό χαρακίρι για την Ελλάδα. Εάν δεν αντιδρούσαμε στις κινδυνολογίες και τις απειλές σας προς την Ελλάδα, σήμερα ίσως είχε ήδη πέσει το πρώτο κομμάτι του ντόμινο.

Βέβαια ακόμα και αυτή η εξέλιξη σήμερα, δεν είναι μια μόνιμη λύση για την Ελλάδα –για ακόμα μία φορά, χρόνο κερδίσαμε».

Σε ό,τι αφορά την επαναγορά του χρέους ο κ. Σταινμάιερ σημείωσε:

«Περιμένουμε μετά τις 13 του Δεκέμβρη να μας μιλήσετε με ακρίβεια για την επαναγορά του χρέους της Ελλάδας και για το πώς αυτή η διαδικασία θα επιδράσει στην εξέλιξη και τη βιωσιμότητα του χρέους, όπως και το πώς θα συμμετάσχει σε ατή το ΔΝΤ».    

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ