“Η δεξιά δεν θα σνομπάρει τη Μέρκελ”

“Η δεξιά δεν θα σνομπάρει τη Μέρκελ”

 

Η Άνγκελα Μέρκελ δεν θα χρειαστεί ψήφους από αντιπάλους της στην αριστερά για να περάσει από το γερμανικό κοινοβούλιο το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα ένας ανώτερος σύμμαχός της.

Εφόσον οι περισσότεροι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι θα υποστηρίξουν τις πιστώσεις, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Μπούντεσταγκ, η γερμανική κάτω βουλή, θα εγκρίνει το πακέτο. Όμως η Μέρκελ θα ήθελε να περιορίσει τις αντιδράσεις στο στρατόπεδό της, ώστε να μην χρειαστεί τη βοήθεια των αντιπάλων της.

Ο Φόλκερ Κάουντερ, αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) της Μέρκελ, δήλωσε σήμερα ότι είναι πεπεισμένος ότι η καγκελάριος θα το επιτύχει και πρόσθεσε πως μια μεγάλη, διακομματική πλειοψηφία στην Μπούντεσταγκ θα ήταν επίσης ένα θετικό σημάδι για την Ευρώπη.

“Θα έχουμε την δική μας πλειοψηφία”, δήλωσε ο Κάουντερ προς το τηλεοπτικό δίκτυο ZDF. “Η αντιπολίτευση θα συνεργαστεί και αυτό είναι ένα καλό σημάδι για την Ευρώπη και την Ελλάδα”.

Ο Κάουντερ δήλωσε επίσης ότι ένα “κούρεμα” του ελληνικού χρέους θα ήταν παράνομο. Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να αποτελέσει ένα επόμενο βήμα, πιθανόν το 2016, δήλωσε: “Μπορώ να πω πως ένα κούρεμα είναι αδιανόητο το 2016”.

Μόνον η ομάδα των βουλευτών του ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος Die Linke προτίθεται να αντιταχθεί σ’ αυτή τη βοήθεια κατά την ψηφοφορία στην Μπούντεσταγκ. Μαζί της θα ψηφίσουν μερικοί ευρωσκεπτικιστές που συνιστούν πολύ μικρή μειοψηφία στους κόλπους των τεσσάρων άλλων ομάδων του κοινοβουλίου.  

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ