Γερμανία: Αναμένεται ευρεία στήριξη

Γερμανία: Αναμένεται ευρεία στήριξη

 

Οι αντιπολιτευόμενοι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες (SPD) συμφώνησαν σήμερα να υποστηρίξουν τη δανειακή συμφωνία για την Ελλάδα, ανοίγοντας το δρόμο ώστε η συμφωνία αυτή να λάβει ευρεία στήριξη στο κοινοβούλιο.

Η γερμανική κάτω βουλή, η Μπούντεσταγκ, πρόκειται να ψηφίσει αύριο Παρασκευή το σχέδιο, το οποίο προβλέπει την εκταμίευση προς την Ελλάδα της επόμενης δόσης που ανέρχεται συνολικά σε 43,7 δισεκ. ευρώ.

Η σημερινή συνεδρίαση των βουλευτών του SPD πραγματοποιήθηκε μετά την απόφαση του αντιπολιτευόμενου κόμματος των Πρασίνων, καθώς και μελών του κυβερνώντος συνασπισμού της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ να στηρίξουν το πακέτο για την Αθήνα.

Το σχέδιο συμφωνήθηκε από το ΔΝΤ και τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης την Τρίτη στις Βρυξέλλες.

Όμως, υπογραμμίζοντας τις επιφυλάξεις που υπάρχουν στη Γερμανία σχετικά με περαιτέρω προσπάθειες στήριξης της Ελλάδας, μερικοί βουλευτές της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης δήλωσαν ότι σχεδιάζουν είτε να καταψηφίσουν το πακέτο στήριξης είτε να απόσχουν.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται οκτώ μέλη του SPD και 15 μέλη του συντηρητικού συνασπισμού της Μέρκελ, που έκαναν γνωστό ότι θα απορρίψουν το σχέδιο.

Ένα μέλος του συνασπισμού της Μέρκελ και 12 βουλευτές του SPD αναμένεται ότι θα απόσχουν.

Τα κοινοβούλια σε άλλα κράτη της ευρωζώνης, όπως η Ολλανδία και η Εσθονία, πρόκειται επίσης να ψηφίσουν για το σχέδιο στήριξης.  

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ