Νταλάρα: Σπουδαίο βήμα…

Νταλάρα: Σπουδαίο βήμα…

 

«Συνεχίστε την εντυπωσιακή προσπάθεια», προτρέπει ο Τσαρλς Νταλάρα, ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) την ελληνική κυβέρνηση, σε αποκλειστική συνέντευξη στον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης.

«Ένα σπουδαίο βήμα προς τα εμπρός», χαρακτηρίζει ο Τσαρλς Νταλάρα την απόφαση του Eurogroup για τη δανειοδότηση της Ελλάδος και τόνισε πως «το πιο σπουδαίο μέρος είναι η διάθεση του ουσιαστικού ποσού χρημάτων να ανακεφαλαιωθούν οι τράπεζες, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στη συνέχιση των πιστώσεων και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της οικονομίας».

Ο κ. Νταλάρα υπογράμμισε, ωστόσο, πως κάποιες απόψεις αυτής της συμφωνίας δεν είναι ακόμα ευκρινείς, συμπεριλαμβανομένης και της επαναγοράς του χρέους.

Σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα αποφύγει, τελικά, μία άτακτη στάση πληρωμών, ο κ. Νταλάρα εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να προχωρήσει μπροστά και ότι δεν θα εκπέσει σε αυτή την κατάσταση, η οποία πρέπει να αποφευχθεί, όπως τόνισε, με οποιοδήποτε κόστος.

«Επισκέφτηκα την Ελλάδα πριν από δύο εβδομάδες και είχα μία καλή συνάντηση μαζί του (σ.σ. πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά) και έκτοτε βρισκόμαστε σε επικοινωνία», είπε ο κ. Νταλάρα, και πρόσθεσε: «Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος με την πρόοδο που σημειώνεται υπό την ηγεσία του».

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ